Sunday, 1 January 2012

Hepi New Year

Me and my furry furry hauzy mate would like to wish readers a veri hepi New Year. May Allah bless us all with gud things along the way and in everything we touches.

Be the best of you and luv the things u are gud in doing it. Treasure ur luv one and may it gv u magical moment in every words being said.

HEPI NEW YEAR MEOOWWWWWW

Wednesday, 28 December 2011

Diva sangat neh

Salam to ouls, hoping airvee1 [everyone] in gud health. For today kita nak kenalkan with my best fwen kitty. Sajer jer nak break a while wiz my furry mate,  hehehe boleh kan???
Budak ni nama dia ASHLEY, my best fwen bought her about 3 or 4 years back, cuz anak2 dia memang suka catz, mana tidaknya those were the days when my fwen going obarsea, we will baby seat them, most of the time yg twin boys tu. At dat time kat umah kita dah bagi bdk2 tu tidor and close wiz the kitty, masa tu ada Boboy, Lisa and Becky, tapi  tiga tiga ni dah arwah dah, umah pun memang sekangkang kera jer masa tu, sewa flat dbkl!!!! hehehe. Actually the hubby memang tak gemar sangat wiz kitty, yelah sebab hairy kan, bulu mesti berterbangan, kalau nak ikutkan nobody nak bela diz kind of furry pets, tapi their action tu cute, juz cant resist it hehehe. Bertahun jugak budak2 tu memujuk their Ayahanda, now the boys dah 13 years old and the the daughter dah 18, so hoooorayyyy @ last berjaya gak the twins tu mencapai hajat di hati, hehehe, Maybe their ayahanda tot they are big enaf to take care of  pets. I kenal ashley pun baru 3 tahun plus plus.
 
Though dah kenal lama pun, percaya atau tidak, till today i never got the chance to close to her, apa tah lagi kalau nak dukong kan. Minah seko ni memang jual mahal, diva sangat ler tu, grrrrrrrr..geram rasanya. Bila nampak kita datang jer, dah start engine, terkedek kedek naik atas, tak tahulah anak dara ni, susah sunggoh nak mesra ngan org, buatlah or bagilah apa pun, memang tak laku derrr, tak macam kitty kat umah ni, pantang kita duduk, adalah yg datang mengesel, even wiz my fwen pun dia tak close, naik tension gak my fwen tu, hehehe, tapi with the boys dia ok lak, Memang dasar pilih bulu kan????

Geram sangat ngan ashley ni cuz, dahlah tak nak langsung berkenalan ngan kita, Selalunya, seperti biasalah  bila dah melepaq, kadang tu dah pagi pun tak sedar hehehe, tapi ashley ni, ngan catwalk dia selamba jer   landing depan kita, most of the time, ni lah perangai dia,  marah sangat agaknya, tetamu tak balik2 sampai bosan tahap gaban menunggu kat atas hahaha, pandan muka!!!!  
Cer tengok muka  dia ketat memanjang....aiiiii rasa macam nak picit2...ni lah dia species seko yg payah nak dimanjakan. We tot maybe sebab dia lonely, cuz x ada kwn, adehhh!!! salah jugak tot tu, cuz a few months back, on the way back from skool, one of the twin kutip kitty kat tepi jalan,  so bwklah balik supaya minah seko ni ada kwn, leh lah bergurau senda kan, tapi hampeh....dah berbulan2 pun masih tak berubah, dia pandang pun tidak budak kecik tu. The boys letak nama bdk kecik tu TIGER, kaler orange macam kaler Sinchan. Tak sempat nak ambil foto, sebab masa tu fon jem lah pulak. Sekarang ni tiger ni suka gigit ekor ashley yg kembang mambang tu, peh tu mata tekebel kebel, sebab dah tercekek bulu hahaha.
2 minggu lepas i went to the hauz, my fwen dah complain about ramai kitty2 dtg melepak kat depan pintu umah or sumtime atas kete, memang betul pun sampai 4 5 ekor ramainyer, i juz said maybe nak tackle diva yg x ada perasan tu kot hahaha, and kalau nak tahu sumtime my best fwen yg sorg ni leh terasa umah dia dah jadi mcm umah kita hahaha, boleh mcm tu pulak,  so now dia terpaksa bought extra food for them. My thinking is maybe cuz my fwen ni rajin bagi food, tu yg ramai2 datang bwk geng lak hehehe.
K lah itu aje about ashley my best fwen kitty ni, nanti in between my furry furry mate stories, i will insert about my bro and sis nyer kitty eerrrrk.

Friday, 16 December 2011

MANJA AAK

Salam semua, hari ni kita tinjau pasal MANJA AAK erk...
 
Manja ni anak Jeniffer ngan kitty my sis kat Kg Pandan. Dia ni suka wat aksi2 manja,  golek sana, golek sini, manja sgt neh, sampai tak tentu hala punya nak bergolek sgt, so kita letaklah nama dia Manja, tak suka kitty2 lain kacau kalau dia ada dekat kita, mau di charasnyer, cepat terkejut, kalau human dah kira mcm cepat melatah gitu, kalau nak pegang, kena panggil nama dia and pegang kepala dia slow2, sebab kalau dia stat tekejut, siap lah, ada yg calar bala, and yg tak faham tu dia boleh tetiba jer g bantai sapa yg dia rasa nak bantai, kalau dia tak puas hati,  anak dia pun kena jugak.


Manja ni boleh di kategorikan antara kitty yg "Jual Ikan" [selfish], semua tempat jadi tempat dia, yg lain, Sorry Its Fully Booked, jgn hrp nak dapat share. kalau tido kat kerusi, dia boleh panjangkan badan dia, macam dah tak muat sangat neh. Peh tu kalau dia nampak kita pegang bdk2 lain, dia boleh pandang bdk tu, and then dia datang  tampar or ketuk kepala, kalau bdk tu tak belah gak, dia akan duduk atas bdk tu, sampai lah budak tu belah, dia ngan selambanya akan adjust diri dia, and said Ada Aku Kesah....hehehe heh tak lah, tapi mcm tulah lagak dia. Starting from lagak dia tu lah yg we gelar dia Manja AAK [Manja Ada Aku Kesah], yg best tu, dia tahulah lak bila kita panggil. Style tido amatlah memalukan, mcm jantan, tekangkang x tahu malu, so mana yg x sesuai tu, need to cover up lah skit erkkk.....hehehe
Manja ni dah 3 kali bunting, first time dapat 4, and 2 we gave it to my brader's fren, 2nd time dapat 5 tapi semua mati, sebab tak tahan sakit mata, anak2 dia bulu cantik2 tapi tu lah ketahanan badan tak berapa nak kuat. Kali ke 3 dapat 3 tapi yg hidup sekor jer, kita namakan bdk tu QEEQEE, anak Manja and Sinclair. The 4th time tak sempat beranak sebab cepat2 bawak g mandulkan dia, dr kata ms operate Manja anak ada 5 ekor, memang kena mandulkan sb dah byk sgt masa tu, dah nak masuk 35 ekor. Yang 3rd time beranak tu, dia beranak skali ngan Jeniffer, so bila anak2 dia mati, anak Jeniffer jadi mangsa rebutan, anak dia, dia biarkan, anak Jeniffer yg dia susu kan, tu yg selalu kuntaw ngan Jeniffer tu. Pantang Jeniffer belah aje, dia akan took over, kadang tu dia bawak lari ke tempat dia, kesian qeeqee masa tu, langsung tak dipedulikan.. Manja ni pun satu, beranak pandai, part jaga, 101% hampeh and gagal, peh tu anak org nak dirembatnyer....bila kita marah dia wat tak kesah jer.


Sekarang ni dia duduk dalam bilik, sebab duduk kat luar, dia suka cari pasal, specially yg heroin, yg hero kurang skit, but when dok dlm bilik dia low profile skit sb Jeniffer ada, Jeniffer lagi pailang dari dia hehehe.

K lah itu aje about Manja AAK sekor ni, kitty yg cepat melatah, kita pun kena charas gak, melatah lah katakan, hehehe.  Hv a nice w/end olls.

Olaydee Peep