Wednesday, 28 December 2011

Diva sangat neh

Salam to ouls, hoping airvee1 [everyone] in gud health. For today kita nak kenalkan with my best fwen kitty. Sajer jer nak break a while wiz my furry mate,  hehehe boleh kan???
Budak ni nama dia ASHLEY, my best fwen bought her about 3 or 4 years back, cuz anak2 dia memang suka catz, mana tidaknya those were the days when my fwen going obarsea, we will baby seat them, most of the time yg twin boys tu. At dat time kat umah kita dah bagi bdk2 tu tidor and close wiz the kitty, masa tu ada Boboy, Lisa and Becky, tapi  tiga tiga ni dah arwah dah, umah pun memang sekangkang kera jer masa tu, sewa flat dbkl!!!! hehehe. Actually the hubby memang tak gemar sangat wiz kitty, yelah sebab hairy kan, bulu mesti berterbangan, kalau nak ikutkan nobody nak bela diz kind of furry pets, tapi their action tu cute, juz cant resist it hehehe. Bertahun jugak budak2 tu memujuk their Ayahanda, now the boys dah 13 years old and the the daughter dah 18, so hoooorayyyy @ last berjaya gak the twins tu mencapai hajat di hati, hehehe, Maybe their ayahanda tot they are big enaf to take care of  pets. I kenal ashley pun baru 3 tahun plus plus.
 
Though dah kenal lama pun, percaya atau tidak, till today i never got the chance to close to her, apa tah lagi kalau nak dukong kan. Minah seko ni memang jual mahal, diva sangat ler tu, grrrrrrrr..geram rasanya. Bila nampak kita datang jer, dah start engine, terkedek kedek naik atas, tak tahulah anak dara ni, susah sunggoh nak mesra ngan org, buatlah or bagilah apa pun, memang tak laku derrr, tak macam kitty kat umah ni, pantang kita duduk, adalah yg datang mengesel, even wiz my fwen pun dia tak close, naik tension gak my fwen tu, hehehe, tapi with the boys dia ok lak, Memang dasar pilih bulu kan????

Geram sangat ngan ashley ni cuz, dahlah tak nak langsung berkenalan ngan kita, Selalunya, seperti biasalah  bila dah melepaq, kadang tu dah pagi pun tak sedar hehehe, tapi ashley ni, ngan catwalk dia selamba jer   landing depan kita, most of the time, ni lah perangai dia,  marah sangat agaknya, tetamu tak balik2 sampai bosan tahap gaban menunggu kat atas hahaha, pandan muka!!!!  
Cer tengok muka  dia ketat memanjang....aiiiii rasa macam nak picit2...ni lah dia species seko yg payah nak dimanjakan. We tot maybe sebab dia lonely, cuz x ada kwn, adehhh!!! salah jugak tot tu, cuz a few months back, on the way back from skool, one of the twin kutip kitty kat tepi jalan,  so bwklah balik supaya minah seko ni ada kwn, leh lah bergurau senda kan, tapi hampeh....dah berbulan2 pun masih tak berubah, dia pandang pun tidak budak kecik tu. The boys letak nama bdk kecik tu TIGER, kaler orange macam kaler Sinchan. Tak sempat nak ambil foto, sebab masa tu fon jem lah pulak. Sekarang ni tiger ni suka gigit ekor ashley yg kembang mambang tu, peh tu mata tekebel kebel, sebab dah tercekek bulu hahaha.
2 minggu lepas i went to the hauz, my fwen dah complain about ramai kitty2 dtg melepak kat depan pintu umah or sumtime atas kete, memang betul pun sampai 4 5 ekor ramainyer, i juz said maybe nak tackle diva yg x ada perasan tu kot hahaha, and kalau nak tahu sumtime my best fwen yg sorg ni leh terasa umah dia dah jadi mcm umah kita hahaha, boleh mcm tu pulak,  so now dia terpaksa bought extra food for them. My thinking is maybe cuz my fwen ni rajin bagi food, tu yg ramai2 datang bwk geng lak hehehe.
K lah itu aje about ashley my best fwen kitty ni, nanti in between my furry furry mate stories, i will insert about my bro and sis nyer kitty eerrrrk.

No comments:

Post a Comment

Olaydee Peep