Tuesday, 6 December 2011

Kesahnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......

Huitttt.... salam 1 Mesia, lega rasanya tanggunjawab utk kompeni dah settle, sampai demam2 lah dibuatnyer. But its ok, periuk nasi kenalah jaga kan, xkan nak harap neighbour lak, apatah lagi kalau bdk2 kat umah ni yg jaga,  periuk pun mau x berbentuk jadinyer, bdk2 ni sudah kasi adjust huhuhu......
Terasa lama tak tengok bdk2 kat umah, sampai Jeremy and Jessica pun dah nampak besar siap perut 2 ekor ni lowered tuu... yelah bila dah penat, badan pun rasa mcm nak runtuh, now dah settle dapat lah golek2, tapi tak lah bergolek lama2, yelah badan pun tak berapa nak ringan, seram gak kalau tetiba tengok lantai dah berlekok hahaha... Tengah golek2 tu ter notice sumtin, bulu budak2 ni ramai yg dah terhakis macam Animi Anomei, aik pelik gak, isshh kenapa lak ni, takkan semua nak jadi TAPIR lak, ayooo ni macam tak bleh jadi looo, tak tahan makanan ke or sumtin else, silap tafsir mau blog ni kena tutup lak, ater dah semua kitty2 dah mcm TAPIR, kalau tak tutup pun, kena tuka lah nama blog ni, bukan lagi puccycats, but hairytapirindahauz  hehehe.....
 
 
Tengok Okeed lagi laaa, mau jadi hanjin poodle kalau dibiar lama2, x boleh jadi ni, so sunday morning baru ni g lar jumpa dr krishnan, tanya dia, dia suh campurkan vitamin dalam food, tapi tulah takkan semua ada penyakit yg sama, rasanya mcm lain2 keturunan, so i decided to change the food, so the doc suggested Star Pro product feline from US, dia kata lebih kurang mcm Science Plan, so i took yg 18kg nyer. Nanti kita tengok apa kah yg akan terjadi??? ada kah akan jadi  Super Star or Star Pro sak???????
Tapi tu lah dia, masalah kat umah ni kalau tukar jer brand...ada pulak yg tak tahan, specially si Miyoko and Cheeqa tu, mencheche cheche,  kes Cirit no Brake, sakit  jiwa raga menengoknyer, kalau boleh di pakaikan pampers memang kak ina dah pakaikan pd bdk 2 ekor tu. Moping time pun betambah lah jugak, phoo phoo cair ni baunyer kurang menyenangkan, Air Purifier pun x mampu nak cover baunyer, tapi whatever it is, we try to  minimize the smell as good as it can be done lah. Kalau tak,  mau terasa mcm tinggal dalam Zoo hehehehe.

Ptg ahad baru ni, bdk2  ni ada tetamu, my kazen brader [bro kak ina] n wife 2gether wiz her sis, datang nak berkenalan with my furry hauz mate, tapi mcm biasalah, mana yg pemalu tu tetiba jer jadi huru hara x tentu hala bila tengok org luar dtg, lesap ntah kemana, dah memang x bleh wat apa dah, habitat kucingkan, sebab tulah org dolu2 ada pepatah Malu Malu Kucing, hahaha.tapi yg tak berapa nak malu @ tak tahu malu, ramahnyer melebihkan tuan tanah kedaung. Actually my kazen ni pun catz luver gak, tu yg dtg wat rombongan sambil belajar katanyer, neway bdk2 ni said "Thanks for Coming" (^^),

Ytd nite after balik from laypaqing wiz my brader, ternampak mamat sekor ni tido baik punya atas motor sapa pun tak tahu, mamat gelandangan ni selalu mintak mkn kat kitorg, siap g kat kete lagi, memang every month we will bought xtra food for stray catz, so dalam kete memang ada jer makanan,  tapi malam semalam mcm sunyi jer, sekor pun x ada termasuklah mamat ni...dalam hati berkata, aik takan management dah report kat DBKL suh angkut yg gelandangan ni???, kesian nyer,  tapi bila nak sampai lift, nah engkau, tgk mamat ni tengah baik punya landing, sampai tak sedar lah kita amik foto dia, hehehe..silap rupernyer kata hati ku ini, next time jgn bagi kata apa2 hahaha.
Hari ni lak time to beli grocery, makanan untuk tuan rumah pulak, seperti biasa, we will pesan lah kat bdk, jgn gaduh2, so semua baik aje. Laypaq2 tengok big boss siap2 nak kuar.....gudddd kitty, macam ni lah bagus tak gaduh2 kan.
Tapi bila balik je umah, tengok bulu, fine tak ada pun, bagusss  tak ada yang berkuntaw, dengar gak pesan kita, tapi tgk other half of the hall, Masyaallah, tepok dahi tengok apa bdk2 ni dah buat???????

Ayoyo bdk2 ni wat party tisu rupernye, mana pulak lah bdk2 ni leh jumpa tisu ni????, dah tu bila kita marah, ada yg lari kebelakang, konon nak bagitahulah, I'm not guilty k, ada pulak yg main sliding sliding, yg si Rio kita marah, lagi dia adjust pulak, haaaiiiii bdk2 ni memang gagal lah. Dah lama jugak bdk2 ni tak main tisu mcm ni, ni mesti kes big boss terlepas pandang lupa nak simpan, jadinyer berkemas lah lagi.... huhuhuhu

K olls rasanyer today nyer stories dah wrap up for 3 days nyer kejadian, and i suppose to intro another hauz mate, tapi rasanyer next time lah ye. Taking care and hv a nice days ahead. Bub byooooooooooo

No comments:

Post a Comment

Olaydee Peep