Monday, 28 November 2011

Intan Rado

Salam again, today terasa macam free skit, so boleh lah ketuk ketuk and bercerita, cuz starting 2morrow dah bz @ PWTC dah, kena cover Perhimpunan Agung UMNO for 5 days....huhuhu dah penat mesti kepala hotak pun tepu 5 hari tu, jd today nak story another 2 kitty @ da hauz. Rado & Intan.
Kita start wiz Rado dulu erk cuz diz two "LUV BIRD" memang rapat, Rado tu over protective sgt. Nama Rado and Intan ni dapat from sitcom Indon "INTAN" heronyer nama Rado...mcm sweet sgt couple tu kat sitcom tu, so letak jer lah hehehe.


Rado asalnyer dari Jombak, anak Nina, Nina ni unik cuz mata dia sebelah kuning and sebelah lagi warna hijau, kat Jombak nama Rado ni, cik ani letak "Laboh" sebab dia ni katek, kaki depan pendek skit dr yg kat belakang, tapi bila dah pindah ke sini kita tukar nama dia, nasib baik dia tahu bila kita panggil. 

Rado ni dah di kembirikan. Sekarang badan dia, menjadi2 bulatnya, tapi bulu dia x berapa lebat, jadi bila kasi mandi, nampaklah kulit dia yg pinky2 tu, ada 1 hari tu lepas mandikan dia, nampak dia lari keluar bilik air, tgk dia dah macam Oink Oink lak...hehehe. Ngan Rado ni masalah dia, org luar memang x dapat tgk dia, dapat tengok pun kat fon jerlah sebab bila org datang kat umah, hidup dia akan jadi kelam kabut, lari tak tentu hala cari tempat nak menyorok, ikut dan dia lah mana yg sempat even dalam laci pun bolah dia sumbat badan dia yg gedabak and rendang tu. Memang sampai kesudahlah x dapat tengok. Masa dia kecik, lain pulak masalah nya, dia ni ekor  dah lah sontok, peh tu yg ujung tu leh bengkok direct ke bontot dia, so bila dia berr berr kenalah phoo phoo dia kat ujung ekor tu...dah satu kerja lak kena gi basuh, lama jugak lah dia macam tu...dah mandi kasi wangi tiba2 ekor selemuih ngan phoo phoo. Tapi sekarang dah ok dah, dah besar and ekor pun ada lah panjang sikit, jd no more problem, guuuud boyyyyy


Mata dia cantik, warna biru and bulu putih pulak tu, lagi terserlahlah kebiruannya,  kalau kita panggil, dia datanglah dengan lari tekedek kedek, tapi dia akan golek2 jauh dari kita, dia expect kita yg g ambil dia. Jual mahal tul, dah ujung2 tahun ni bagilah discount skit, hehehe tapi Rado ni x dpt der. Favourite spot dia tido bawah kerusi and kat buai rotan dat i purposely hang for the kitty to hang out, tapi most of the time Rado lah yg conquer.

Intan lak we took it from Komplek Muhibbah di Kg Pandan, dulu ni rajin gak g lepaq with my sis and anak2 buah, my sis poco poco and we juz watch and minum minam jer, so bila nampak si Intan ni sekor2 dia jer, kesian lak so kita bawak balilk. Intan ni tak byk kerenah...semua ok jer, dia ni walaupun rapat ngan Rado tapi setakat hug hug tu ok lah....tapi nak feeling lebih2, sorry i'm not interested hehehe all the hero in da hauz sekor pun x berjaya, habis di terajangnya, since dah macam gitu upernyer, we juz bawak dia and mandul kan ajer.


Intan ni kalau ambil foto, nak melawa jer, peh tu suka tayang ekor dia, dia ingat dia ikan duyong ke apa, sikit sikit pose ekor, x ada pose lain hahaha, tapi xperlah intan....yg penting maintain cun kan.



Tulah dia kalau citer pasal kitty2 ni memang x habis, seronok nak share ngan org, before blogging i would luv telling about them to my nieces, my bro and sis and sumtime at the ofis pun cerita gak to those cats luver. Xper lah at least its enjoying and  make me hepi to share their stories. Hope you guys enjoy it too.

K dats all for now....pas ni kena break cuz nak concentrate with works. 5 hari tu babe...huhuhu, keje dari pagi sampai malam. Its tiring but at the same time interesting.

So take care and have bless day ahead.


No comments:

Post a Comment

Olaydee Peep