Saturday, 26 November 2011

kenapa TAPIRRR??????

TEKA!!! NI KUCING KE TAPIR????
Salam 1malaysia semua :-), today nak citer skit about one of the kitty yg sumtime make me kinda confuse.
Nama kitty ni Nimi, sumtime kalau nak ngada2 pgl lah dia Animi Anomei....hehehe chumil kan. Nimi ni dari mana asal usul dia, hmmm can say zero knowledge lah...sebab dia ni mmg bukan org bagi or kutip kat mana2 pun???? aaaaa  pelikkan so jgn bekerut dahi tu...nanti cepat tua,  lay back dulu and jom lets start the story erk.
Ni baru few days dtg umah
Tersebut lah kesah di sebuah apartment....datang sekor kucing yg hensem, tapi akhirnya dia bertukar menjadi tapir...terkejut nyer hati tidaklah terkata.....hehehe syair guridam x menjadi, juz nak add a little bit of juicy in my intro ni. Ok lah, kalau nak mengarut sampai minggu depan pun x habis kan.

Nimi ni sebenarnya dia ikut Kak Ina naik lift dari basement parking and dengan selambanya dia ikut kat blkg n masuk umah, terus g makan, peh tu  terkangkang tido kat sofa....boleh???? Masa tu umur dia 4 bulan, pada hal masa dalam lift tu kak ina kata ada ramai gak org, tapi dia boleh follow keluar sama2. Ingatkan bila dah bg makan nak lepas keluar baliklah, tapi tgk dah macam x sedar diri jer, dah x sampai hati lak. Kak Ina kata kita bela jer lah, lagipun kita x ada kaler kitty mcm nimi tu.  B4 dibenarkan menjadi hauz mate kita warning dia dulu, kita ckp, kalau nak duduk kat umah ni, kencing or berr berr jgn merata2.....kalau wat hal, kitorg akan hantar dia kat bwh balik. Ya Allah, memang betul pun, sampai kehari ni memang dia x pernah berr berr merata2 pun, bila tgk dia dgr kata, jadi kenalah kota kan kata, maka dengan itu dgn rasminya bertambahlah lagi sekor hero kat umah ni. Masa dia kat luar, dia akan g toilet luar or ke bilik tmpt berr berr yg lain tu, tapi skg dah duduk dlm bilik, dia akan g toilet, wee wee lak dia  suka naik kat toilet seat, and tiap2 pagi memang  kena berebut dengan dia. B4 ni dia  masuk dlm sinki bowl jer and pancut kat situ. Ni dah hapgrade skit mentality dia so gunalah toilet bowl tu, flush memang lum reti lagi...hehehe.


Nimi ni kalau tido nak sedap aje, tapi kalau dah letih sangat merata pun dia main kangkang jer, ikut suka hati dia je, suka mengurut kita, pantang aje tgk kita meniarap, siaplah dia akan naik and satu badan dia picit2, dulu ada gak amik video dia mengurut, tapi entah mana lak tersimpan video tu, cari dah x jumpa, so next time kalau terjumpa, i'll hapload it here k.
Mula2 tinggal kat sini...hensemnyer dia, muka dia bila pandang kita, mcm nak mintak kena picit jer...geram tgk dia, chumil sgt neh, tapi sekarang ni chumil and hensem tu masih maintain, tapi tulah dia...pelik tul....bulu2 dia terhakis sampai dah tinggal....ummmpppp x reti nak explain, tgk jer lah foto dia ye...Sekali pandang tengok dia dah macam TAPIR pun ada hahaha...tu yg kadang2 leh confuse, kita ni bela kitty ke TAPIR???? Rasanya mcm bela kitty, tapi naper dah jadi Tapir lak upernyer....konpius konpius.


Dengan badan dia yg mantap tu and kalau dukong dah macam angkat batu bata berat dia. Kalau tgk dia gaduh lagi kelakar, tengok jer lah mana ada bulu yg nak di tegakkan, kalau ada pun.....alahai ada lah sejemput yg kat ekor tu, tu pun nak tergelak tgk dia, sampai kitorg soundlah kat dia, tak yah lah nimi nak gaduh2 bulu pun x berapa nak ada hahaha, boleh lak dia terkebil kebil tgk kita ckp mcm tu...hehehe memang lawak. 


Yang best ngan nimi ni, mandi kan dia memang cepat dan senang nak keringkan dia, tapi yg tak larat pulak bila dia start nak main2, adehhhh....udahlah bilik tu x berapa nak luas kangkangnyer, dia dengan cikgu shaari tu...tiap2 pagi mesti berlari kehulu kehilir bergurau, main kejar2, kita yg tengah tido pun leh jadi panic...mau tak panicnyer...tgk ler badan dia, sekali dia lari atas perut kita, senak gak dibuatnya. Bila kita marah, stop ler kejap, peh tu lari2 lagi, nak tak nak kenalah bangun aje...kalau mengantuk sambung tido kat bilik sebelah, kalau tak, terus bangun and mop umah....Itu lah ajer lah  activity yg mesti di uruskan setiap hari kat umah ni. Active sungguh!!!!!!!

Oklah rasanya thats about all the story that i could recalled about ANIMI KU TAPIR ni heeheheehhee kitty baru yg ke 5, alamak mcm ramai jer lagi nak di story kan...tak perlah kita pelan2 kayoh k. take care and have a nice weekend.

1 comment:

Olaydee Peep