Monday, 7 November 2011

INTRODUCTION


HI all diz is me 1st time blogging...hehehe...i'm not a good writer nor a good story teller...tapi belasah aje boleh kot..nama pun first time kan. Blog ni pun d create by my fruit child afeeleah...thanxs akak.

Bila pikir balik...apa lah yg nak di blog kan,  x idea and x reason pun....tapi when watching @ the fon...tgk byknyer foto2 kitty yg tersimpan....nak buat apa...skang orgt x printout foto and simpan dalam album dah,  simpan dalam tumbs up heh tumbs up lak....tumbdrive pun x save...kena virus habis gak.. kat umah kitty2 depan mata,  ni nak simpan dalam fon lak, so daripada hilang foto2 tu bila fon rosak, then i tot it would be nice if i could share some with others... x kisah lah org suker ke x suker ke,  yg penting kita enjoy.
Neway i got diz habit of snapping my kitty in action, so lets share k.

I juz wanna share my life living with 31 furry mate in about 870 sq ft of apartment....3 rooms 2 bathroom....besarlah sikit dari sekangkang kera...apartment ni kira beratus kangkang kera lah..Juz imagine how many kera kena split to get that 870 sq ft....umpppp boleh surrender kot hahaha. 
Staying wiz my cousin and sumtime my little girl cuz she spent lots of time with the granny.

For the smaller room dikhaskan untuk kitty stuff...tempat simpan makan, sangkar,  tempat Berr berr...tapi x semua berr berr kat tempat yg sepatutnya...ada yang masuk toilet ada jugak yg pandai sikit siap naik kat sitting toilet tu and pancut terus...kalau dapat lah semua 31 ekor ni pancut mcm tu...senang ler keje...kita cuma nak ajar dia flush aje...tapi biasalah...ada gak...yg tak berapa nak pandai belasah jer ikut suka, dah nama pun kucing....so redha jer lah.

Kucing kat umah ni divided into 2 places...1 group lepas aje bekeliaran dlm umah...another group duduk dalam bilik,  Queen size bed dah tak muat dah....Bukan pilih bulu tapi memang tak boleh campur...berkuntaw lah kat luar nanti....drpd bising baik separate kan. Lagi pun dah tak muat nak tambah lagi...silap haribulan..dalam bilik dah tak boleh nak tido mcm manusia dah...yelah dah kena tido berdiri sb nak bagi space punya pasal. 

First lets knoe them by their names...later2 i will introduce one by one...cuz each and everyone ada their own history...
Yang kat luar semua tempat duduk nak di conquer..tuan duduk atas lantai
 

Yang dalam bilik lak...tidor nak sedap aje, kalau boleh the whole bed nak di cover.

Group Freedom [yg kat luar ler tu]
1.OLAF  2.JUNIOR  3.RADO  4.OMEI  5.CHORKEE  6.INTAN  7.SINCHAN  8.SINCLAIR 9.MEEQA 10.CHEEQA 11.BOBOI 12.LUCKY 13.RIO 14.SIMBA 15.ABUL [bulat] 16.MIYOKO 17.JUNPYO [JJ]

Group Asing [yg dalam bilik]
1.NIMI NOMEI 2.MANJA 3.JENIFFER 4.CIKGU SHAARI  5.NORKIA 6.CEMPAKA 7.OKEED 8.QEEQEE 9.BABY 10.PUFFY 11.MARY 12. TERNET 13.?????????  14.??????????

Amacam, korang ada????...yg ada question mark tu....sebab tak letak nama lagi.....anak Jeniffer br beranak 3 ekor 2 minggu lepas, 1 dah mati si Jeniffer tu hempap...so x tgk lagi mcm mana gelagat dia...kalau letak nama skg pun bukan dia tahu pun...wat penat jer panggil.

Mop umah 1 hari 3 kali....kalau keluar 2 kali aje....rasa mcm maid pun ada...kucing2 jd tuan umah...kami ni menumpang aje...huhuhuhu but we enjoy taking care of them....

Orait enough for now...nak sambung main game  pulak...banyak yg nak di cerita...tapi kalau dah semua taip hari ni...alamat blog ni tak akan di hapdate lagi lah kan..so next time i will introduce them with foto lak...

1 comment:

  1. Congratsss... dah ada blog 4 da kitty hehehe.. Dah ada blog erk....

    ReplyDelete

Olaydee Peep