Friday, 11 November 2011

Let's Know Them

video

Already know them????..before telling their story, today dapat mandi 4 ekor kitty je sebab tengok kat luar the weather was not dat clear, kak ina mesti x bg mandi sebab takut kitty2 get  flu hehehe,  @ da hauz we use 3 jenis syampu.


Yang biru tu bau wangi tapi x lasting, tahan lah 2 3 hari peh tu...dah bau ucuk acam balik, Friskies x berapa nak wangi tapi lasting, yg troy tu lak, medicated syampoo untuk yg byk hama.


Today nak kenalkan dengan OLAF, the oldest in da hauz umur dia kalau x silap 6 tahun kot, nama olaf ni dpt from movie "The Unfortunate Event" nama uncle dia yg jahat nak mampus tu, tapi olaf x lah jahat tu, tapi dia "PAILANG" in da hauz lah, sapa jer yg dia nampak kat depan mata, habis nak di charasnyer..x dpt berkuntaw ketok kepala sikit pun jadi lah. If makan kena bagi asing cuz  x suker makan skali dengan yg lain, ngada2 namanyer tu. Usually if we went out to buy groceries, selalu tinggalkan pesan supaya jgn gaduh2, balik nanti kitorang bg roasted chicken, tp x der nyer nak dengar kata, bila balik semuanya tido, mcm baik jer, tapi tgk umah bersepah bulu lepas gaduh, boleh, pandai budak2 ni berlakon sebenarnya hehehe. we usually bought roasted chicken  kat Giant, kena beli sekor baru cukup untuk yg kat luar and yg kat dalam bilik sekali.

Evey friday @ my place ada pasar malam...kalau kak ina rajin g, mesti bawak balik ayam goreng, dulu masa kitty x berapa byk, belilah 4 5 ketul, tapi skang dah kena beli 10 ketul....hmmmmmm rabak poket mcm ni, tapi nak wat mcm mana dah terbiasa. Si Olaf ni....entah lah it kinda weird kalau nak citer, tapi dia tahu kalau hari jumaat jer dia mesti g manja2 ngan kak ina, agaknyer dia tahu kot 'Its Chicken Day".

Nak mandikan si Olaf ni...memang payah, dia sekor jer kalau nak syampu, i will sweat like hell...mcm bru balik jogging, lenjun baju dibuatnyer. skali kita pancut ngan air sekali dia lompat, bersilat jugak lah dalam bilik air tu kalau mandikan Olaf ni. Tengok muka Olaf ni mcm garang jer kan...tapi bila dia start bunyi, kita pun blh nak gelak, mak aiiii halusnyer suara, pecah lobang betul, suara x padan ngan badan.....dah kantoi.

Orite enough for today about Olaf, jgn x ingat, ni ada 29 ekor lagi nak di perkenalkan....JENUH kalau nak hapdate tiap2 hari, mau sebulan nampak gayanyer...soooo tunggguuuuuu for the rest of it.

Chow Chin Chow

1 comment:

Olaydee Peep