Friday, 11 November 2011

SIMBA IN SWEET MEMORIES

SIMBA
SIMBA HENSCEM BOY

Siang tadi, one of the kitty mati...SIMBA, huhuhu x sempat nak bwk g klinik, sebab ingat demam biasa je, kitty kat umah ni kalau demam we gave them air badak and air kelapa jer.....so far for yg tahan cepat baik lah, tapi diz one macam x biasa je, yelah selera makan ok je...banyak makannyer, tapi perut dia buncit, x taw apa penyakitnyer, setengah catz kalau kena virus, mulut akan keluar air, tapi si Simba ni air kuar kat edung, and edung dia bengkak, kesian dia.

Baru semalam ambil gambar dia duduk kat dpn pc, masa tu dia ok jer, cuma mintak kita pegang dia, x sangka lak upernyer itu last dia mintak manja ngan kita.
TAKEN 24 HRS B4 HE IS GONE


Masa nak mati siang tadi pun dia duduk kat pintu bilik and tunggu kitorg keluar, kak ina yg temankan ,urut2 badan dia, kak ina ni berani skit but for me it kinda x sampai hati nak tengok masa dia tarik nafas terakhir tu. Simba ni baru je 10 months old, sekejap jer dia dpt tinggal sama huhuhu.  We, specially kak ina selalu pesan pada kitty2 yg sakit yg rasa mcm x ada harapan tu, "Kalau sakit and tak tahan, pergi jer lah dari menahan sakit, kak ina  kesian and x sampai hati nak tengok". tapi kalau yg nampak mcm diam aje....aaaa tu nak sakit ler tu, but we will try to do apa yg termampu, kalau sempat we take them to the klinik, kalau x sempat....kita redha jerlah. though bdk2 ni x faham bahasa we often talk to them....hehehe ni kalau bdk2 menjawap lah...mau kita campak jer keluar...isssh dapat kucing bercakap..mau naik segala bulu yg ada kat badan ni, hehehe. Silap hari kalau kita marah, mau dia lawan balik cakap kita. For me xper biarlah dia jadi kitty jer and kita ni manusia tuan dia. Biar kita jer yg bercakap.

As i can remember dah banyak gak kitty come and go...yg dah gone pun leh tahan banyak nyer....often, kalau ada yg mati specially yg dah besar we buried them kat belakang umah cik ani, kalau lah kena letak batu nisan, dah kaya dah org yg wat batu nisan tu kan. Simba ni pun x tahulah ada space ke tidak nak tanam kat Jombak tu. Later we check lah.

For today i will juz put Simba nyer foto jer...easy easy if i got time i will upload vlog of my catz yg pernah stays with us. Bye SIMBA.
Simba mati kan depan pintu bilik ni lah


1 comment:

  1. sian tgk simba masa d sakit...,sayang simba <3... rest in peace... :(

    ReplyDelete

Olaydee Peep