Wednesday, 16 November 2011

Jeniffer

Today about Jeniffer, actually Jeniffer ni my sis punya cat, brought to da hauz untuk buntingkan dia, cuz my sis nak cucu hehehehe, ingatkan dia tak nak ngan hero2 kat umah ni, quite sumtimes jugak tunggu, uper2nyer dia dah memang bunting, one thing pasal Jeniffer ni masa dia bunting, habis bulu2 dia gugur, yg tinggal adalah yg kat ujung ekor skit and bulu dah tinggal setengah badan je, yg lain botak, dah jadi mcm anjing Poodle dah, pembawakan budak agaknyer...hehehe,  kalau manusia dah kira separuh bogel dah tu hehehe. Bila dah beranak lak, jadi garang, , yelah kitty lain x boleh langsung dekat dengan dia, and bila nak bagi balik to my sis dah payah sebab takut dia berkuntaw ngan cats yg ada kat umah sana. So maintain lah dia at the hauz. Sekali beranak 5 6 ekor tapi yg hidup ada lah 1 or 2 jer. kebanyakannya kena hempap dengan dia sendiri lah, kesian bdk2 tu. First beranak hidup  sekor, kita letak nama MANJA AAK (kalau nak tahu AAK tu apa maknanyer, kenalah tunggu citer bout manja nanti erk). Second dapat CEMPAKA & OKEED, Yg ketiga dapat CIKGU SHAARI & NORKIA, tapi yg kali ke4 ghamei la pulak, yelah sampai 5 ekor yg selamat, kita bagi nama anak2 yg ini, ARBUL, PUFFY, MARY, BABY and SIMBA yg baru last week mati. Yg terbaru ni lak dapat JESSICA & JEREMY.. Ok lah tu, cuz bila nampak jer dia pregnant, hati dah risau, berapa ekor pulak lah si Jeniffer ni nak bagi....suka dpt kitten, tapi takut nanti jadi terlalu byk..huhuhu, angkut ngan DBKL nanya kitorang.

Jeniffer ni mata dia cantik mcm pakai celak....besar and bulat [heh ada ke mata tiga segi??????]

Muka dia lak muka tak puas hati jer...kalau tenong kita, mcm dia nak terekam, tapi sebenornyer dia manja. Perasaan kita jer macam tu,  kalau kita panggil dia akan sahut, pandainyer........

Sekarang ni dah  beranak kecik, kena kurung dalam bilik, tak boleh campur ngan yg kat luar tu. Lagi pun dia ni cepat temper, apa yg tak kena entah.

Ni baru citer Jeniffer, byk lagi nak citer, cuz kitty ni ada byk kerenahnya. Its fun and juz cant stop telling stories about them. There's more to come....WAITY WAITY





2 comments:

  1. Ada lagi si Jennifer nie ekssss............ comeyyy nyerrr

    ReplyDelete
  2. of coz la leah, ini otai betina kt dlm bilik hehehe....

    ReplyDelete

Olaydee Peep