Wednesday, 9 November 2011

HAUZ KEEPING & KEEPING DA HAUZ

Wah baca title jer, dah rasa mcm keje kat etol [Hotel], cuz etol aje yg ada house keeping service...but jgn x tahu @ da hauz pun ada hauz keeping gak.

I started living in diz hauz end of 2004 , almost 7 years starting with only 2 catz, Baby and Omei....when moving in Baby dah bunting anak sapa pun tak taw, baby and omei  ni dah x ada huhuhu tapi their anak move on living with us...cuz Baby and Omei ni skali beranak....mak aiiii 6 7 ekor skali, ish mcm mana lah dia compress sampai 7 ekor dlm perut dia kan...x dapat nak bayang kan.
Ni masa tengah menaip ni pun ada jer yg meneman, jd memang tak lonely lah,  nama dia SIMBA
Masa move in ada juga berangan nak laminate lantai....yelah nak bagi umah bau kayukan, macam IKEA...tapi tunggu budget tak kembang2...till now my dream fly away with the kitty fur. The furry furry mate getting bigger and @ least now how grateful i am for not going on with my dream yelah kalau laminate lah dulu and budak2 ni yg tentu tentunyer x tahu bahasa mesti ada yg pancut merata nak wat pot....habislah kembang kayu lantai tu, lagi haru biru kita jadinyer.
DREAM FLOOR
Yang tile umah ni pun not bad lah jugak...for 7 years dok mop aje, tak nipis pun...gud gud i loik, bukan apa takut one day org kat tingkat bawah boleh main Hi Hi ngan kita yg kat atas ni, yelah lantai dah haus and transparent sebab hari2 mop, harap x lah jadi mcm tu kan. Yang dalam bilik pun sama gak, mana tahu 1 hari bangun pagi tengok2 kita dah terjaga kt tingkat bawah hehehe, kalau lah jadi...sapa nak jawap...isshhh  imagine je ni, takkan kot leh jadi cam ni kan. Mop hari2 is a good xcersice, boleh kurus tapi jari jer lah hahaha berangan!!!!!!!

Barang2 hiasan sekarang memang zero, dulu ada lah jugak, tapi semua dah jahanam ada gak yg pecah. Sofa dah tukar 3 kali, habis kena cakar...ada jugak yg wat silence operation cakar bawah sofa tu sampai koyak and main nyorok2 lak kat tempat sandar tu,boleh?????,  bila kita duduk and sandar terasa ada benda gerak2,,  melompat lah kejap, bila check punya check kat bawah sofa dah ada lobang rupernye.  Kita gantung cermin besar,  frame ada kerawang pun habis jugak...budak2 ni nak reDECORATE lak bunga kerawang tu, issssh creative sungguh.
reDECORATE FRAME, CANTIK!!!!!!
Abis SUMBING MAMBING
Home theater punyer  speaker pun sama dah tukar 3 kali....yg speaker lain lak kes nyer....bukan setakat kena cakar, wire pun budak2 tu ngap sampai jd 3 part, tapi nasib lah belum lagi ada yg mati kejong kena letrik. Bila kita jerit jer, buat muka selenga, terkebil kebil mata tgk kita, as if  mcm kita lak yg hilang akal jerit tak tentu pasal, d tak salah, boleh mcm tu. Sekarang ni funiture dah guna teak wood, so dat bila kena air mop x kembang, katil kena cari baru, kaki katil dah kembang, kalau tak tukar, takut nanti tiba2 jaga atas lantai, RUNTUH!!!!!.
Korang mampu ada speaker mcm ni?????
 KERJE BUDAK2 CREATIVE ART KAT UMAH

Kalau tengok keadaan barang2 tu rasa macam nak nangis, apa bdk2 tu ingat kita membeli ni guna daun kering agaknya, ikutkan hati memang nak campak ke luar je bdk2 tu, tapi tu lah kalau stat campak sekor kutip pulak lagi 2 3 ekor, macam mana nak buat. Tapi x apa lah teak wood ni kalau ada rezeki lebih boleh bawak g touch-up, bila dah cantik mesti budak2 kat umah suka kan....yelah ada tempat cakar yg baru uwaaaaaaaa.

Memang kena banyak sabar bela kitty2 ni, senang naik hangin dibuatnyer, but if we sincerely luving them, no matter how tired and angry you might be, they knows how to calm you down, DATS DA BEST PART OF HAVING THEM IN DA HAUZ ;-)

2 comments:

  1. kan kitty2 ni binatang yg pandai..., pasal 2 la suke decorate ape yg kite dah decorate huhu.. x suker gamaknyer.., nak cakap x bolekan..so apa lagi... kiter enjoy hahaha.... anyway ape2pon diorg ni mmg tau yg kiter ni sayang kt diorg huhuhu..... <3

    ReplyDelete
  2. keeping up with zym and ina hauzzz :P

    ReplyDelete

Olaydee Peep