Sunday, 13 November 2011

JUNIOR


Hi all today get to bath another 5 kitty, including kitty of the day "JUNIOR" hehehe. 


Mesti org hairan kan why mandi kitty sikit2??? ada reasonnya. Firstly, sumtime d weather not dat clear, kak ina takut kitty dapat flu. Secondly cuz Kitty akan hide tempat2 tinggi and entah celah bedah mana entah x dapat nak cari and   x dapat ambil, terrerist bdk2 ni. Thirdly  sebab badan dah gedabak2 nak dapat syampu 1 badan berpeluh kita dibuatnya, nak main pancut jer takut air masuk telinga, jadi badak pulak kitty ku ini, mana tak nyer dah pekak badak hehehe, lagi pun towel pun dah tak cukup.
 


Today nak introduce ngan Junior. Junior ni dah lama tak mandi sebab dia suka laypaq kt atas almari, bila dia nampak jer ada bdk2 lain yg basah kuyup, cepat2 dia panjat and dok diam and berlakon lah tidor. tapi hari ni nampak dia tengah berr berr apa lagi ambil peluang lah. Mandi junior ni mak aiiii punyalah memekak macam  kena dera, dari first basah kan badan sampailah nak lap dia, memekak, mcm lah kita nak bantai dia ngan getah paip or mcm kita nak lemaskan dia dalam bilik air tu...heran.

  
Junior ni di lahirkan 2 beradik jer, nama adik dia atemp short form for Tempang [jgn gelak k, kesian kat dia] atemp ni cacat, cuba tengok kaki atemp tu tulang kaki dia tak leh nak bengkok, tersepit kat sofa masa dia baby, sebab mak dia suka sgt sorok dia kat sofa, kan dah citer yg sofa kat umah ada lobang.

Junior and atemp 





ni junior and oliver on our 2nd sofa
Kalau makan x suka rebut2, bdk2 lain meluru ke dapur mcm pelarian somalia, tapi dia maintain je laypaq, x heran langsung, selagi kita x letak makanan kat depan muka dia selagi tu dia x heran. Junior ni nakal sikit, nakal sebab suka main pukul curi ngan kitty2 yg lain...dia suka duduk atas tv rack tu guling guling manja, peh tu kl nampak je sapa2 yg duduk or jalan dekat skit dia ketuk kepala, pas tu dia wat tak tahu je sambil menghenchemkan diri, tang part berkuntaw lagi best...pas dia ketuk kepala, yg kena ketuk tu mestilah hanginkan...kembang2 ler bulu tunjuk samseng, tapi si junior ni tak der der nak gaduh, dia leh golek2 mcm kucing betina yg miang kat lantai, wat potong steam jer nak gaduh, so kensel lah, pandai lah sangat. Junior ni kalau kita beresin d akan bunyi, even tengah tidor lena pun dia leh jawap, sumtime bila kita panggil dia akan sahut...."Ye kak ina" hahaha juz joking, tak lah tapi dia akan sahut bahasa dia ler.

Muka junior ni mcm topeng Batman, dia manja tapi tak suka di pegang. tapi bila dia sakit or x sihat dia akan menyelit kat kita, x boleh nak baring2 mesti datang menyelit, setakat d sekor jer xper, tapi mesti ada yg lain yg jeles dtg menumpang...hmmmm nak kata apa pun tak taw.

K lah enough with junior for today, lepas ni nak g jumpa scandal dr krishnan...hahaha scandal tu babe...nak g beli food budak2 ni yg tinggal untuk one day jer lagi, selalu jumpa kat Giant tmn melawati je, tapi today wat appointment  jumpa kat SPCA ampang je.

Bye have a nice weekend.


1 comment:

  1. sayang haaa cheemmm!!!!!, kak ina neh!!
    indu lar kat atemp.. :(

    ReplyDelete

Olaydee Peep