Sunday, 20 November 2011

Scary and no. 4

Hi all, today b4 introducing my 4th catz of the hauz, nak citer skit citer ngeri tapi kelakar. Today sunday 20 Nov, rostered working in the morning shift, biasa lah suboh dh kena bangun. During weekend after Buletin Pagi 730am-8am, the next Berita Terkini will be @ 11am, so i got 3 hrs to continue my sleep...hehehe. usually during diz hours i will drive back home, its about 15mins bila sunday lah jalan x jem. 1015am dah kena gerak back to ofis. Finish work @ 2pm after Buletin 130, reach home about 230pm...so today, balik tadi, keluar jer lift,  i saw a cat tengah laypak baik punya kat depan  umah [pintu tutup], Dalam hati kata anak sapa lah yg telepas ni, mesti dia lapar, so ingat nak bagi makan lah pas tu lepaskan balik, bila dah nak sampai depan pintu another 2 hse to pass through...kucing tu dah bunyi running towards me, sekali tengok dats my kitty, si Rio.

Bila tanya kak ina, dia pun x sedar yg rio x ada, yelah dah ramai sgt, tapi dia perasan yg bila dia baring2 kat kerusi, d heran gak kenapa rio x dtg....isshh rio ni entah mcm manalah dia leh duduk kat luar, mak aiii bederau darah tgk dia berlari kat kita, bising lak tu, apa lah yg dia nak mengadu,... kan????, Dulu dulu belajar bahasa kucing x khatam, cikgu cabut lari, ni lah jadi nya, so dukong and peluk dia, degup jantung dia laju giler, sian dia. Pandai pulak tu, boleh dia tunggu kt pintu umah sampai kita balik, nasib baik tak ada org kebas. Lega rasa hati. Sampai la ni x taw nak fikir mcm mana dia leh ada kt luar, woishhh Rio ni bikin panaz jer lah.

Today i thot of introducing Omei, short form for 'Comel' [cutie]. Omei ni kitty yg boleh di kategorikan baik lah, senang uruskan dia, x byk kerenah, pandai layan diri sendiri, buat ler apa aje, muka rela aje....ala macam "AKAK rela ghitu"...hehehe
Asal dia dari Jombak, ada org bagi 3 ekor, 2 ekor bg kt ofis mate, umur masa tu dalam 3 bulan kalau x silap, so we juz took it sbb masa tu dia cute sgt and colour putih. Sekarang umur dah 3 tahun, dah 2 kali beranak tapi badan mantain jer, tak besar2, mcm yg lain kt umah ni.  Mandikan omei ok, senang sebab dia memang kitty yg x byk molut, maybe dia sedar diri yg dia menumpang kot, hehehe goooodddd kitty. Tapi  bila time mengawan, masyaAllah memekaknyer, kita pun leh naik hangin, kaki kita pun boleh di sondolnyer, dia tak kira, janji dia dapat mengesel badan dia jadi lah, ni namanyer miang tahap gaban.... hahaha.  Dia ni belum di kembiri lagi, ....bukan kambing biri2 ok, cuz we dulukan yg hero2. Kena tengok bajet gak dulu.
Suka main nyorok2 dalam beg, x kira plastic beg ke, handbeg kak ina ke or whatever yg blh dia masuk, peh tu feeling feeling sendiri...boleh???? One more thing about Omei ni, dia tak boleh tengok kitten, dia marah, mau di tamparnyer bdk tu sampai terpelanting lah jugak, apa penyakit dia x taw, dengan yg besar tak pulak dia marah2, berlakon baik ler tu.  Bila dengan kita dia baik sgt pandai buat hal sendiri, tapi bila kt buat2 x tgk dia...mula ler dia nak charas budak2 kecik kt umah tu.memang dasar kakak tiri ni. Kena jerit ngan kak ina, baru lintang punkang dia nyorok, takut kena bantai ngan kak ina lak...hehehehe

I think that's all about Omei...kitty yg x byk bunyi tapi bila tiba time dia....., aaaa jenuh memekak sampai x larat nak dengar. Before ending let share this foto.
Its Chicken day, tunggu kak ina balik dr pasar malam
Dah nampak kak ina, mengelupor x tentu pasal
 Bye for now, next time citer about my fifth kitty lak erk.

No comments:

Post a Comment

Olaydee Peep