Monday, 12 December 2011

Korean Ke????

Hi olls, beberapa hari ni, pening tengok kitty2 kat umah, tak taw lah mungkin sebab musim kot, baik yg kat luar and kat dalam bilik, asyik nak berkuntaw aje, dah tak kira jantan betina dah. Yang dalam bilik tu si Jeniffer, semua nak di charasnya, pada hal semua tu anak2 dia, kecuali QeeQee and Nimi....woish memang pening. Tulah dia, masing2 nak tunjuk hero and heroin, even yg tak pernah bergaduh pun dah pandai nak kembang2 bulu dah...hebat sangat neh.
K lah hari ni nak kenalkan ngan sekor lagi furry mate, dia ni asal tak tahu dari mana tapi datang umah cik ani kat jombak, peh bagi makan tak nak keluar rumah, dah tu asyik memekak jer, tak tahu apa kehendak hati dia, so kak ina bawak balik umah sini, jadi kita bela jer lah, nama dia Junpyo @ JJ, wah nak korea neh...k-pop gitu hehehe, nama Junpyo ni dapat dari Korean Drama "Boys Over Flowers" yg tengah top masa  tu. Sapa yang suka korean drama mesti tahu Junpyo ni. kalau tak kenal x per, ni kita letak gambar dia erk....hehehe

Aaaaa mampu compare kan furry mate ni ngan korean star...hahaha, ada sama tak hensem dia, keles gitu, tapi disebabkan kak ina suka sgt ngan Junpyo ni, so kita bagilah  nama ni, sebelum ni ada gak partner dia Jan Di, tapi Jan Di ni dah mati, so Junpyo kat umah ni 'SINGLE'....boleh?????


 
Masa kitten, dia ni manja sangat, tidur suka laga pipi ngan kita, bergaya lak tu, dia tak kira tempat, janji dekat ngan kita. dia memang suka macam tu, kalau kita alih dia, dia akan bangun and cari kita. Masa baru dtg umah dia ni sakit mata, teruk and lama nak baik, so seperti biasa we put eye mo jer, ada yg tahan cepat lah baik, yang tak tahan macam Junpyo ni, lain pulak jadi nyer, mata tak berapa nak ok, tapi dah jadi  juling air...sian dia, rasa guilty bila tengok dia jd macam tu, yelah we juz did our best to cured him, punyalah sayang sgt tu yg sampai juling budak tu, kami kerja kan...hehehe sori satu lori Junpyo, tak berniat pun....stat from there lah boleh jadi JJ tu, neway tak apa we still luv u..Juling pun juling lah.
JJ ni actually stand for JUNPYO JULING hahaha, oppss sori ketawa lak, dia ni kalau tengok kita mesti  kena adjust kepala dia sampai teleng2 lah, nak adjust vision katakan...sumtime mcm kelakar sgt sumtime kesian pun ada.
Sekarang ni dah besar, ada nakal skit, suka belari kehulu kehilir, mcm budak meroyan, entah apa yang dikejar entah. Peh tu suka2 hati nak bantai budak2 lain. Kalau berkuntaw lagi lah, dah lah mata tak berapa nak centre, lain yg marah dia, lain yg di bantainyer...hehehe.

Klah citer Junphyo ni sampai takat ni jer, tak banyak pun, tapi dah bela dr kitten kan, adalah special skit, special pun sebab dia juling, itu pun kita yg kerjakan. So what to do, redha aje ngan kejulingan dia tu, hehehe

Bub bbyoooo olls take care and hv a nice day ahead.

No comments:

Post a Comment

Olaydee Peep